Laatste nieuws

None

“Binnen de onafhankelijkheidsbeweging werd gevreesd dat de optocht voor 11 september – de nationale feestdag (“diada”) – dit jaar een tegenvaller had kunnen worden. De onder elkaar bakkeleiende pro-onafhankelijkheidspartijen, het aanslepende proces naar onafhankelijkheid, de zesde mobilisatie in zeven jaar tijd, het zijn allemaal redenen waarom gevreesd werd dat de Catalanen liever thuis zouden blijven. En hoewel er inderdaad een zekere vermoeidheid is i.v.m. het onafhankelijkheidsproces, lijkt de Catalaanse independentist nog liever opnieuw de straat op te gaan dan de Spaanse tegenstander gelijk te geven” (Doorbraak, 12/09/2016). Toch zijn ook dit jaar naar aanleiding van de Catalaanse feestdag ...

Lees meer...

Alles moet weg!

14 JUNI 2017

In deze dagen waarbij we steeds opnieuw geconfronteerd worden met nog maar een nieuwe terroristische aanslag, is er een ander bericht dat blijft opduiken tussen het nieuws: alles is te wit. De ondertoon blijft steeds dezelfde: wij, Vlamingen – en bij uitbreiding alle Europeanen – zijn neokoloniale racisten die mensen van vreemde origine beschouwen als absoluut minderwaardig. Dat idee zou dan het “structureel racisme” verklaren waaraan wij als maatschappij lijden.
Naast de intussen alom gekende discussies rond Zwarte Piet en “meer allochtonen in de politiek en op de werkvloer”, klonk het dit jaar al dat onze aula’s te wit zijn. Te ...

Lees meer...

Volgende activiteiten

Volledige kalender

Vlaams student, jij hoort bij de NSV!

Ben je student met een kritische kijk op de samenleving? Schaam je je er niet voor Vlaams te zijn? Wil je samen met gelijkgezinden voor je idealen uitkomen? Dan ben je niet meer alleen! Jouw plaats is bij de Nationalistische Studentenvereniging!

Pijlers

Vorming

Een idee is een middel waarmee je de toekomst kan veranderen. Het politieke establishment probeert ons vandaag een fantasieloze politieke correctheid, een pensée unique op te leggen. Hiertegenover bieden wij de student de kans om zelf een kritische mening te ontwikkelen. Door middel van lezingen, debatten, conferenties en ons eigen tijdschrift maak je kennis met ideeën die verassend anders liggen dan de dogma’s van vandaag!

Actie

Denken is één zaak; handelen een andere. Bij de NSV! verdedigen we onze idealen niet enkel vanuit onze leunstoel of aan de toog. Door middel van ludieke of serieuze acties en manifestaties zijn we de spreekwoordelijke ‘haar in de boter’ aan de Vlaamse universiteiten. Hoogtepunt is onze befaamde jaarlijkse betoging waar we met honderden NSV’ers en sympathisanten door de studentenbuurt van Antwerpen, Gent of Leuven trekken!

Studentikoziteit

Als NSV! verdedigen we onze Vlaamse tradities niet enkel in de politieke arena, we beleven hen ook. Een cantus, een brouwerijbezoek of gewoon een babbel met een frisse pint, ons amuseren doen we altijd. Waar we echter NIET aan meedoen zijn vernederingen van schachten, smerige dopen of zuippartijen. Studentikoziteit betekent bij ons in de eerste plaats kameraadschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NSV!-vriendschappen vaak een leven lang meegaan!

De ploeg

Otto van Malderen v. Babbel

Senior Seniorum

Otto staat aan het roer van de nationale werking. Op donderdagavonden kan je hem steevast terugvinden in café De Leeuw Van Vlaanderen met een frisse pint meezingend op zijn favoriete plaat “Het Dorp”.

Eowyn v. Broebel

Praeses NSV! Brussel

Eowyn is praeses van NSV! Brussel. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Brusselse afdeling.

Ward Dewitte, v. Piloot

Praeses NSV! Gent

Ward is praeses van NSV! Gent. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Gentse afdeling.

Gust v. Blaas

Praeses NSV! Leuven

Gust is praeses van onze Leuvense afdeling. Wie hem door de week zoekt, kijkt best eens in de omgeving van de Oude Markt. Als liefhebber van de Vlaamse biercultuur tref je hem wellicht aan met een geuze in de hand!

Onze missie

De Nationalistische Studentenvereniging ontstond in de jaren ’70 - een moment waar links de universiteiten beheerste en de traditionele Vlaams-nationale studenten ideologisch verwaterden.

Onze missie toen was om het nationalisme op een principiële en radicale manier uit te dragen - en dat is in principe nog steeds onze missie.

Als NSV! kiezen we resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Elk volk heeft immers het recht om haar eigen lot te bepalen. Elk volk heeft het recht op een eigen natie. Ook het onze.

Het nationalisme is echter meer dan enkel separatisme. Als nationalisten willen we onze eigenheid behouden. We zijn geen grijze kosmopolieten die er overal ter wereld hetzelfde uit zien - en we zijn evenmin individualisten die enkel losse verbanden met hun medemens aangaan. Voor ons is het individu steeds geworteld in verschillende gemeenschappen: het gezin, het volk, de cultuur.

De massale migratie naar Europa heeft de gemeenschappen van zowel gastland als immigrant onder druk gezet. De gevolgen zijn duidelijk: Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk, meisjes durven niet langer alleen op de bus en er heerst wederzijds onbegrip. Voor ons is het genoeg geweest: de kraan dicht - en wie de wet breekt, zich niet aan wenst te passen of weigert te werken mag terug naar huis.

Tegelijkertijd ijveren we ook voor een Europese buitenlandvisie die niet langer in naam van mooie principes (maar in feite steeds voor eigen belangen) de Arabische en Afrikaanse wereld destabiliseert. Europa moet haar eigen continent kunnen verdedigen - niet het vuile werk van de VS opknappen.

Contacteer ons

Je kan contact met ons opnemen door hieronder het formulier in te vullen.

Indien je op de hoogte wil gehouden worden van het laatste nieuws en onze activiteiten kan je je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, laat hieronder gewoon je e-mailadres achter en klik op inschrijven!