Laatste nieuws

40 jaar NSV!

25 AUGUSTUS 2016
None

De Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) bestaat dit jaar 40 jaar. De enige radicale Vlaams-nationalistische studentenvereniging met afdelingen in heel Vlaanderen zal haar achtste lustrum met de nodige luister vieren in haar geboortestad Antwerpen.

Vier decennia van lezingen en colloquia, acties en betogingen, maakten de NSV! tot één der opvallendste spelers in het Vlaamse politieke landschap.

Veertig jaar en enkele 1000'en NSV!-commilitones later loont het de moeite om even terug te blikken. Daarom organiseert de NSV! Een lustrumviering met eenacademische zitting, receptie, diner, en galacantus en dit op zaterdag 1 oktober 2016. Inschrijven voor het lustrum kan enkel via ...

Lees meer...

None

De immigratiegolf is een immigratie-overspoeling geworden, met honderdduizenden asielzoekers die uit Afrika en het Midden-Oosten naar Vlaanderen en Europa komen. Allen passeren ze talloze veilige maar blijkbaar ongeschikte landen op weg naar onze contreien, die inmiddels kreunen onder de gevolgen.

Zo holt de massale instroom onze sociale zekerheid uit: In Vlaanderen werkt slechts 44% van de migranten, tegenover ruim 73% van de Vlamingen. Wie vervolgens stelt dat deze nieuwkomers “onze pensioenen zullen betalen,” is simpelweg een leugenaar.

De instroom uit het Midden-Oosten maakt Europa bovendien kwetsbaar voor het extremisme dat in de regio welig tiert. Bij de massaslachting in ...

Lees meer...

Volgende activiteiten

26

OKT

KLASCANTUS

LEUVEN
affiche Klascantus

Het is eindelijk weer zo ver. Onze jaarlijkse klascantus, dit jaar in samenwerking met NSV! Antwerpen, komt er aan!

Tijd om samen liedjes te zingen, de nieuwelingen wegwijs te maken in het cantusgebeuren, maar vooral een geweldige avond te beleven! En, jawel, ook dit jaar verwachten we jullie verkleed in het thema klas/school ...! ;)

Jullie zijn vanaf 20u welkom, io vivat is om 20u30. Prijzen: Water student/oud-student: 7/10 Bier student/oudstudent: 10/15

Tot dan!

31

OKT

NSV! CAFÉ

BRUSSEL
affiche NSV! Café

Op 31 oktober geeft NSV! Brussel er weer een lap op tijdens het NSV! Café. Iedereen is welkom in het Vlaams Huis vanaf 18u30 voor een frisse pint, losse babbel of stevige discussie. En aangezien 1 november een feestdag is, geen excuus om niet te komen!

13

DEC

ZANGAVOND

GENT
affiche Zangavond

Commilitones, studenten, liefhebbers van ons prachtig Vlaams liederenerfgoed, jubelt ende zingt! Voor de tweede maal op rij verzamelen we aan de clubtafel om ons repertoire aan studentenliederen uit te breiden. Alle aanwezigen van vorige editie weten het, alle aanwezigen van deze editie zullen dit te weten komen...zo'n zangavond bij de grijze petten valt niet te missen! Ook deze editie zingen we onder begeleiding van onze machinist Jan Janssens en Commilito Honoris Causa Francis Van Den Eynde.

Volledige kalender

Vlaams student, jij hoort bij de NSV!

Ben je student met een kritische kijk op de samenleving? Schaam je je er niet voor Vlaams te zijn? Wil je samen met gelijkgezinden voor je idealen uitkomen? Dan ben je niet meer alleen! Jouw plaats is bij de Nationalistische Studentenvereniging!

Pijlers

Vorming

Een idee is een middel waarmee je de toekomst kan veranderen. Het politieke establishment probeert ons vandaag een fantasieloze politieke correctheid, een pensée unique op te leggen. Hiertegenover bieden wij de student de kans om zelf een kritische mening te ontwikkelen. Door middel van lezingen, debatten, conferenties en ons eigen tijdschrift maak je kennis met ideeën die verassend anders liggen dan de dogma’s van vandaag!

Actie

Denken is één zaak; handelen een andere. Bij de NSV! verdedigen we onze idealen niet enkel vanuit onze leunstoel of aan de toog. Door middel van ludieke of serieuze acties en manifestaties zijn we de spreekwoordelijke ‘haar in de boter’ aan de Vlaamse universiteiten. Hoogtepunt is onze befaamde jaarlijkse betoging waar we met honderden NSV’ers en sympathisanten door de studentenbuurt van Antwerpen, Gent of Leuven trekken!

Studentikoziteit

Als NSV! verdedigen we onze Vlaamse tradities niet enkel in de politieke arena, we beleven hen ook. Een cantus, een brouwerijbezoek of gewoon een babbel met een frisse pint, ons amuseren doen we altijd. Waar we echter NIET aan meedoen zijn vernederingen van schachten, smerige dopen of zuippartijen. Studentikoziteit betekent bij ons in de eerste plaats kameraadschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NSV!-vriendschappen vaak een leven lang meegaan!

De ploeg

Dennis Bels v. Snorlax

Senior Seniorum

Dennis is Senior Seniorum van de NSV! Hij staat aan het hoofd van de nationale werking.

Erik Van Stappen v. Conchita

Praeses NSV! Antwerpen

Erik is praeses van NSV! Antwerpen. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Antwerpse afdeling.

Eowyn v. Broebel

Praeses NSV! Brussel

Eowyn is praeses van NSV! Brussel. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Brusselse afdeling.

Bavo Janssens v. Stamper

Praeses NSV! Gent

Bavo is praeses van NSV! Gent. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Gentse afdeling.

Isabel v. Freya

Praeses NSV! Leuven

Isabel is praeses van NSV! Leuven. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Leuvense afdeling.

Onze missie

De Nationalistische Studentenvereniging ontstond in de jaren ’70 - een moment waar links de universiteiten beheerste en de traditionele Vlaams-nationale studenten ideologisch verwaterden.

Onze missie toen was om het nationalisme op een principiële en radicale manier uit te dragen - en dat is in principe nog steeds onze missie.

Als NSV! kiezen we resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Elk volk heeft immers het recht om haar eigen lot te bepalen. Elk volk heeft het recht op een eigen natie. Ook het onze.

Het nationalisme is echter meer dan enkel separatisme. Als nationalisten willen we onze eigenheid behouden. We zijn geen grijze kosmopolieten die er overal ter wereld hetzelfde uit zien - en we zijn evenmin individualisten die enkel losse verbanden met hun medemens aangaan. Voor ons is het individu steeds geworteld in verschillende gemeenschappen: het gezin, het volk, de cultuur.

De massale migratie naar Europa heeft de gemeenschappen van zowel gastland als immigrant onder druk gezet. De gevolgen zijn duidelijk: Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk, meisjes durven niet langer alleen op de bus en er heerst wederzijds onbegrip. Voor ons is het genoeg geweest: de kraan dicht - en wie de wet breekt, zich niet aan wenst te passen of weigert te werken mag terug naar huis.

Tegelijkertijd ijveren we ook voor een Europese buitenlandvisie die niet langer in naam van mooie principes (maar in feite steeds voor eigen belangen) de Arabische en Afrikaanse wereld destabiliseert. Europa moet haar eigen continent kunnen verdedigen - niet het vuile werk van de VS opknappen.

Contacteer ons

Je kan contact met ons opnemen door hieronder het formulier in te vullen.

Indien je op de hoogte wil gehouden worden van het laatste nieuws en onze activiteiten kan je je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, laat hieronder gewoon je e-mailadres achter en klik op inschrijven!