Laatste nieuws

None

Open brief aan Rik Torfs en Anne De Paepe

Beste rectoren,

De Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent kondigden 15 december aan een gemeenschappelijk eredoctoraat uit te reiken aan Angela Merkel, omwille van haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen, en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden. Jullie zullen daarbij zelf optreden als promotoren.

Lees meer...

None

’t Is gebeurd. Wat weinigen voor mogelijk achtten, is dan toch werkelijkheid geworden: Donald Trump wordt de 45ste president van de Verenigde Staten. Waar de meeste peilingen en de politiek correcten meenden (of hoopten) dat Hillary Clinton de verkiezingen zou winnen, bleek de stem van Joe Sixpack toch de andere kant uit te gaan. Opmerkelijk om volgen was het ook gisterennacht hoe tot 2 à 3 uur ’s nachts de media, zowel in de VS als in West-Europa, zich aan het voorbereiden waren op de komst van de eerste vrouwelijke Amerikaanse president. In ons land zaten de studio’s ...

Lees meer...

Volgende activiteiten

22

FEB

SYMPOSIUM EUROPESE LEIDCULTUUR: 'WELKE WAARDEN DRAGEN WIJ OVER?'

NATIONAAL
affiche Symposium Europese Leidcultuur: 'Welke waarden dragen wij over?'

De Nationalistische Studentenvereniging nodigt u uit voor het Symposium Europese Leidcultuur: 'Welke waarden dragen wij over?'. Vooraf het symposium wordt u een receptie aangeboden. Programma: 19u00: Receptie (Foyer Fac. Bio-Ingenieurswetenschappen) 19u30: Aanvang Symposium 22u30: Einde Locatie: Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen UGent, Coupure Links 653 9000 Gent

08

MRT

DE ORDELIJKE OPDELING VAN BELGIË: QUID NUNC?

LEUVEN
affiche De Ordelijke Opdeling van België: Quid Nunc?

Voormalig partijvoorzitter en Europees parlementslid voor Vlaams Belang, Gerolf Annemans, zal op woensdag 8 maart zijn nieuwste boek aan ons komen voorstellen.

Iedereen welkom!

22

MRT

ANARCHIECANTUS

LEUVEN
affiche Anarchiecantus

Na het groot succes van vorig jaar, organiseert NSV! Leuven dit jaar opnieuw de anarchiecantus! Alle regels worden verworpen, niets is zoals het hoort te zijn. Klaar voor een avond vol chaos?

Jullie zijn vanaf 20 uur welkom, we zetten het io vivat om 20u30 in.

Tot dan!

Volledige kalender

Vlaams student, jij hoort bij de NSV!

Ben je student met een kritische kijk op de samenleving? Schaam je je er niet voor Vlaams te zijn? Wil je samen met gelijkgezinden voor je idealen uitkomen? Dan ben je niet meer alleen! Jouw plaats is bij de Nationalistische Studentenvereniging!

Pijlers

Vorming

Een idee is een middel waarmee je de toekomst kan veranderen. Het politieke establishment probeert ons vandaag een fantasieloze politieke correctheid, een pensée unique op te leggen. Hiertegenover bieden wij de student de kans om zelf een kritische mening te ontwikkelen. Door middel van lezingen, debatten, conferenties en ons eigen tijdschrift maak je kennis met ideeën die verassend anders liggen dan de dogma’s van vandaag!

Actie

Denken is één zaak; handelen een andere. Bij de NSV! verdedigen we onze idealen niet enkel vanuit onze leunstoel of aan de toog. Door middel van ludieke of serieuze acties en manifestaties zijn we de spreekwoordelijke ‘haar in de boter’ aan de Vlaamse universiteiten. Hoogtepunt is onze befaamde jaarlijkse betoging waar we met honderden NSV’ers en sympathisanten door de studentenbuurt van Antwerpen, Gent of Leuven trekken!

Studentikoziteit

Als NSV! verdedigen we onze Vlaamse tradities niet enkel in de politieke arena, we beleven hen ook. Een cantus, een brouwerijbezoek of gewoon een babbel met een frisse pint, ons amuseren doen we altijd. Waar we echter NIET aan meedoen zijn vernederingen van schachten, smerige dopen of zuippartijen. Studentikoziteit betekent bij ons in de eerste plaats kameraadschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NSV!-vriendschappen vaak een leven lang meegaan!

De ploeg

Dennis Bels v. Snorlax

Senior Seniorum

Dennis is Senior Seniorum van de NSV! Hij staat aan het hoofd van de nationale werking.

Erik Van Stappen v. Conchita

Praeses NSV! Antwerpen

Erik is praeses van NSV! Antwerpen. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Antwerpse afdeling.

Eowyn v. Broebel

Praeses NSV! Brussel

Eowyn is praeses van NSV! Brussel. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Brusselse afdeling.

Bavo Janssens v. Stamper

Praeses NSV! Gent

Bavo is praeses van NSV! Gent. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Gentse afdeling.

Isabel v. Freya

Praeses NSV! Leuven

Isabel is praeses van NSV! Leuven. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Leuvense afdeling.

Onze missie

De Nationalistische Studentenvereniging ontstond in de jaren ’70 - een moment waar links de universiteiten beheerste en de traditionele Vlaams-nationale studenten ideologisch verwaterden.

Onze missie toen was om het nationalisme op een principiële en radicale manier uit te dragen - en dat is in principe nog steeds onze missie.

Als NSV! kiezen we resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Elk volk heeft immers het recht om haar eigen lot te bepalen. Elk volk heeft het recht op een eigen natie. Ook het onze.

Het nationalisme is echter meer dan enkel separatisme. Als nationalisten willen we onze eigenheid behouden. We zijn geen grijze kosmopolieten die er overal ter wereld hetzelfde uit zien - en we zijn evenmin individualisten die enkel losse verbanden met hun medemens aangaan. Voor ons is het individu steeds geworteld in verschillende gemeenschappen: het gezin, het volk, de cultuur.

De massale migratie naar Europa heeft de gemeenschappen van zowel gastland als immigrant onder druk gezet. De gevolgen zijn duidelijk: Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk, meisjes durven niet langer alleen op de bus en er heerst wederzijds onbegrip. Voor ons is het genoeg geweest: de kraan dicht - en wie de wet breekt, zich niet aan wenst te passen of weigert te werken mag terug naar huis.

Tegelijkertijd ijveren we ook voor een Europese buitenlandvisie die niet langer in naam van mooie principes (maar in feite steeds voor eigen belangen) de Arabische en Afrikaanse wereld destabiliseert. Europa moet haar eigen continent kunnen verdedigen - niet het vuile werk van de VS opknappen.

Contacteer ons

Je kan contact met ons opnemen door hieronder het formulier in te vullen.

Indien je op de hoogte wil gehouden worden van het laatste nieuws en onze activiteiten kan je je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, laat hieronder gewoon je e-mailadres achter en klik op inschrijven!