Laatste nieuws

None

Wegens falend beleid en terugvallende bezoekersaantallen, wil het Museum aan de IJzer hun kas spijzen door hét monument bij uitstek dat de strijd van Vlaamse soldaten in de Eerste Wereldoorlog symboliseert, gaan vercommercialiseren en er onder andere babyborrels en bedrijfsfeestjes laten organiseren. Stop de vermarkting en instrumentalisering van de IJzertoren! Wij eisen dat haar sacrale schoonheid in ere wordt gehouden.

Lees meer...

None

Komende donderdag 16 maart betoogt de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) te Antwerpen onder de slogan "Europa ontwaakt, het establishment kraakt". De betoging richt zich tegen de volksvreemde elites, het kosmopolitisch establishment dat met minachting neerkijkt op het volk dat niet meestapt in de vaart der globalisering. We maken met onze betoging enerzijds een vuist naar de belgische systeempolitici die liever in de mandatenvetpotten graaien dan hun kiezers te vertegenwoordigen, maar wel met het moraliserend vingertje staan te zwaaien om te zeggen wat we moeten denken. Anderzijds richten we onze pijlen ook richting de E.U.-bureaucraten en de multinationals die met ...

Lees meer...

Volgende activiteiten

30

APR

GALABAL NSV! ANTWERPEN

ANTWERPEN
affiche Galabal NSV! Antwerpen

Het einde van het academiejaar is reeds in zicht en zoals ieder jaar betekent dat dat het tijd is voor het befaamde en beruchte NSV!-Antwerpen Galabal! Het wordt een avond vol voorname heren en schalkse dames, vol verhalen van vorige jaren en verhalen in de maak.

Inschrijven doet u op de volgende link (https://goo.gl/ZtU6QW)

Vragen kan u altijd richten aan nsv.antwerpen@gmail.com of aan onze praesidiumleden. Ut vivat, crescat, floreatque NSV!

03

MEI

ZOO-CANTUS

LEUVEN
affiche ZOO-cantus

Op 3 mei zal onze ZOO-cantus plaatsvinden. Het zal een avond van afscheid en verwelkoming worden, maar vooral het moment om met z'n allen samen te zijn.

Praktisch: Io vivat om 20u30, maar jullie zijn vanaf 20u welkom. Bier: 10/15 euro Water: 7/10 euro

Tot dan!

10

MEI

MUURKLIMMEN

LEUVEN
affiche Muurklimmen

Op 10 mei gaan we muurklimmen!

Voor de schappelijke prijs van 10,50 euro (toegang en materiaal, zonder klimschoenen) gaan we een avontuurlijke avond tegemoet. Voor studenten is er nog een korting van 20% bij het tonen van de studentenkaart.

Zin om mee te gaan? Stuur dan een mail naar deleuvensensv@gmail.com Inschrijven kan tot 8 mei!

Tot dan!

17

MEI

SLOTETENTJE

LEUVEN
affiche Slotetentje

Als afsluiter van het jaar, houden we ons slotetentje.

Als je mee wilt komen, moet je je via mail tegen TEN LAATSTE 13 mei inschrijven!

Tot dan!

Volledige kalender

Vlaams student, jij hoort bij de NSV!

Ben je student met een kritische kijk op de samenleving? Schaam je je er niet voor Vlaams te zijn? Wil je samen met gelijkgezinden voor je idealen uitkomen? Dan ben je niet meer alleen! Jouw plaats is bij de Nationalistische Studentenvereniging!

Pijlers

Vorming

Een idee is een middel waarmee je de toekomst kan veranderen. Het politieke establishment probeert ons vandaag een fantasieloze politieke correctheid, een pensée unique op te leggen. Hiertegenover bieden wij de student de kans om zelf een kritische mening te ontwikkelen. Door middel van lezingen, debatten, conferenties en ons eigen tijdschrift maak je kennis met ideeën die verassend anders liggen dan de dogma’s van vandaag!

Actie

Denken is één zaak; handelen een andere. Bij de NSV! verdedigen we onze idealen niet enkel vanuit onze leunstoel of aan de toog. Door middel van ludieke of serieuze acties en manifestaties zijn we de spreekwoordelijke ‘haar in de boter’ aan de Vlaamse universiteiten. Hoogtepunt is onze befaamde jaarlijkse betoging waar we met honderden NSV’ers en sympathisanten door de studentenbuurt van Antwerpen, Gent of Leuven trekken!

Studentikoziteit

Als NSV! verdedigen we onze Vlaamse tradities niet enkel in de politieke arena, we beleven hen ook. Een cantus, een brouwerijbezoek of gewoon een babbel met een frisse pint, ons amuseren doen we altijd. Waar we echter NIET aan meedoen zijn vernederingen van schachten, smerige dopen of zuippartijen. Studentikoziteit betekent bij ons in de eerste plaats kameraadschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NSV!-vriendschappen vaak een leven lang meegaan!

De ploeg

Dennis Bels v. Snorlax

Senior Seniorum

Dennis is Senior Seniorum van de NSV! Hij staat aan het hoofd van de nationale werking.

Erik Van Stappen v. Conchita

Praeses NSV! Antwerpen

Erik is praeses van NSV! Antwerpen. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Antwerpse afdeling.

Eowyn v. Broebel

Praeses NSV! Brussel

Eowyn is praeses van NSV! Brussel. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Brusselse afdeling.

Bavo Janssens v. Stamper

Praeses NSV! Gent

Bavo is praeses van NSV! Gent. Hij staat aan het hoofd van de werking van onze Gentse afdeling.

Isabel v. Freya

Praeses NSV! Leuven

Isabel is praeses van NSV! Leuven. Zij staat aan het hoofd van de werking van onze Leuvense afdeling.

Onze missie

De Nationalistische Studentenvereniging ontstond in de jaren ’70 - een moment waar links de universiteiten beheerste en de traditionele Vlaams-nationale studenten ideologisch verwaterden.

Onze missie toen was om het nationalisme op een principiële en radicale manier uit te dragen - en dat is in principe nog steeds onze missie.

Als NSV! kiezen we resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Elk volk heeft immers het recht om haar eigen lot te bepalen. Elk volk heeft het recht op een eigen natie. Ook het onze.

Het nationalisme is echter meer dan enkel separatisme. Als nationalisten willen we onze eigenheid behouden. We zijn geen grijze kosmopolieten die er overal ter wereld hetzelfde uit zien - en we zijn evenmin individualisten die enkel losse verbanden met hun medemens aangaan. Voor ons is het individu steeds geworteld in verschillende gemeenschappen: het gezin, het volk, de cultuur.

De massale migratie naar Europa heeft de gemeenschappen van zowel gastland als immigrant onder druk gezet. De gevolgen zijn duidelijk: Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk, meisjes durven niet langer alleen op de bus en er heerst wederzijds onbegrip. Voor ons is het genoeg geweest: de kraan dicht - en wie de wet breekt, zich niet aan wenst te passen of weigert te werken mag terug naar huis.

Tegelijkertijd ijveren we ook voor een Europese buitenlandvisie die niet langer in naam van mooie principes (maar in feite steeds voor eigen belangen) de Arabische en Afrikaanse wereld destabiliseert. Europa moet haar eigen continent kunnen verdedigen - niet het vuile werk van de VS opknappen.

Contacteer ons

Je kan contact met ons opnemen door hieronder het formulier in te vullen.

Indien je op de hoogte wil gehouden worden van het laatste nieuws en onze activiteiten kan je je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, laat hieronder gewoon je e-mailadres achter en klik op inschrijven!